Friday, September 30, 2011

Memang jimat pakai pelan celcom baru (X2)

Yap, sejak aku pakai pelan baru ni, memang jimatlah skit untuk belanja topup, mana taknya, Celcom dah buat promosi pelan baru yang sangat menjimatkan...

Ni kelebihan Pelan xpax baru (X2) :

"28sen/10 minit masa berbual ke nombor celcom
1sen/SMS ke nombor celcom

dan

28sen/5 minit masa berbual ke nombor lain-lain
5sen/SMS ke nombor lain-lain."


Cara nak register taip jer kat henset korang MIG X2 dan hantar ke 28882
Kemudian tunggu pengesahan. Seterusnya taip MIG YES dan hantar ke 28882

Bagaimanapun sebagai permulaan dia akan cas sebanyak RM5.

Berbaloi lagi laa kan? Apa lagi yang ditunggu. Jomla register... :)

7 comments:

blog-tips-kurus said...

nak tanye, ini prepaid ke? :-)

brat2104 said...

yup. prepaid.. memang sangat berbaloi pakai xpax baru ni.. saya rasa nak tukar no maxis jadi celcom.. berbaloi2...

feyus said...

Waaa brat2104 dah bg jawapannya.:) Saya dah pakai pelan baru ni.Ia prepaid.Mmg menjimatkan.

Hasnul Husna said...

Tapi kalau kurang 10 minit berapa pulak caj dikenakan ? tak boleh nak 8pax kan ke ?

Anonymous said...

Nak tanya. first 10mins ni utk satu panggilan je ke? atau boleh diaccumulate/campur dgn 2 3 panggilan yg boleh cukupkan 10minit then baru kene charge 28sen? TQ

Tyikhya Sharfyikha said...

kalau plan x2 call kat 6be u.o.x 28sen 10minit jugak ker?

fauzan mfy said...

Jom guna prepaid onexox... Kadar panggilan jimat serendah 6sen/30saat dan 2sen sms ke semua rangkaian, internet berkelajuan tinggi 3g dan 4g, tempoh sah 28 bulan.. Nak tkr ke Onexox, wasap sy 0193137187. info http://www.xoxsim.com/fauzan.0193137187

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Tips And Tricks|Latest Tips For Bloggers Free Backlinks
Ping site Hypersmash.com