Wednesday, April 20, 2011

Gaji Safee Sali

Siapa tak kenal dengan seorang pemain bola sepak negara yang pernah mencipta nama sebagai penjaring terbanyak dan menjuarai ketika perlawanan piala Suzuki tahun lalu.

Kini beliau sudah berada di sebuah kelab indonesia iaitu kelab pelita jaya.

Mahu atau tidak sebenarnya Safee Sali telah menerima gaji yang sangat lumayan disana iaitu sebanyak AS$10,000 bersamaan RM30,360 sebulan. Maklumat ini dipetik dari laman web rasmi Persatuan Bola Sepak Malaysia (FAM)

Apapun diharapkan semoga beliau terus success dan aku berharap sangat akan ada pemain dari Malaysia yang mampu ke kelab england suatu masa nanti. Manalah tahu kan? suatu hari nanti Safee Sali menjadi rebutan kelab MU, Chelsea atau arsenal kan? haaa, boleh up skit nama Malaysia dipersada dunia.:)

Lihatlah video ini yang membuatkan anak Malaysia ini kini telah mendapat banyak pujian rakyat Indonesia.



TAHNIAH buat Safee Sali.

10 comments:

saya_arief said...

perghh.banyak giler..
30K sebulan.

MiSs NoRmaLa NorFiqZ said...

saya pun mau gaji byk e2 juga....

Joyyah said...

Banyaknye gaji dia...masa kat malaysia brape plak??

The Red Rambutan said...

Best gaji 30k sebulan, boleh kumpul dan hantar balik Malaysia. Biasanya orang dia hantar balik Indon.

www.mrredrambutan.com

Miecyber said...

Rezeki Sasa.
Sasa pun main bagus dan berkualiti..
Sasa satu fenomena di Indonesia..

Top 10 negara sihat

Maryam Fatanah said...

kayo eh

Khairil said...

bangga dengan anak malaysia yg mengharumkan nama di luar negara...

ammboi said...

hihi...kalau x sempat ngan safee ke eropah pon harap ada generasi seterusya boleh menempa nama d pentas EPL.. safee dah 27 tahun dah.. mcm dah terlambat sikit...

admin said...

aper citer dia skang ha?

Abe Goreng said...

Untung la kalu die jd abang aku. Kompem aku ckp gni "Bang, msok 10k dlm akaun pliz. nak wat lanje mkn." HAHAHA.

UPDATE: Kat Bazar Ramadhan Pun Jadi!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Tips And Tricks|Latest Tips For Bloggers Free Backlinks
Ping site Hypersmash.com