Bahan-bahan:
25gm isi ayam (dipotong dadu)
Bahan A (dikisar)
5gm bawang besar
5gm lada benggala merah
3gm lada benggala hijau
3gm lada benggala kuning
3gm cendawan butang
2gm bawang putih
5ml minyak zaitun
10gm keju Mozarella
1 sudu kecil sulah
Sedikit garam
Sebiji roti croissant
10gm daun salad
Cara membuatnya:
1. Mula-mula panaskan minyak zaitun dan tumiskan bahan A selama 8 minit, angkat dan asingkan.
2. Kemudian potong roti kepada dua bahagian dan letakkan bahan A tadi.
3. Selepas itu, letakkan pula keju Mozarella dan bakar selama 2 minit sehingga keju cair dan kuning keemasan. Angkat dan hiaskan mengikut cita rasa anda.
Sumber : Majalah Saji & Harmoni
3 comments:
cam best je...mintak sket... hahaah..
boleh2.. amik byk pun takpe.hehehe.
nnti xcukup plak kan..hhuhuu
Post a Comment