Saturday, October 23, 2010

Fahami dan Join ChurpChurp

Untuk pengetahuan semua, churp-churp adalah dibawah syarikat Nuffnang dan telah dilinkkan di header nuffnang. com. Tengok gambar dibawah ni ada gambar burung. Semua Nuffnanger telah dimaklumkan akan hal ni.

Apa yang aku fahami, churpchurp ni mampu memberi sumber kewangan. Ia adalah sebuah media pengiklanan yang menggunakan dua platform sosial iaitu facebook dan twitter.

Rasanya lebih kurang jugak dengan nuffnang, tetapi churpchurp ia berbeza kerana ia tidak mengeluarkan iklan-iklan di blog seperti nuffnang. Untuk pengetahuan korang, selepas aje korang mendaftar churpchurp ni anda diminta untuk mengaktifkan facebook dan twitter.

Selepas itu, dalam beberapa masa churpchurp akan memberi assignment atau tugasan untuk iklan kemudian korang perlu menghasilkan tweet / post bagi mengiklankan produk yg dinyatakan. Korang akan mendapat bayaran bergantung ramai friends atau follower yang ada dalam facebook dan twitter.

Aku sendiri pun belum merasainya lagi tapi yg aku faham lebih kurang macam tula, aku join bukan pe, sebab aku sayang sangat dengan nuffnang ni, aku join je apa yang diwar-warkan oleh pihak Nuffnang disamping ia boleh berikan maklumat terbaru dan menjana pendapatan kita.
Setelah aku register dan aktifkan facebook dan nuffnang jadila status seperti dalam gambar di bawah ni...
(Klik gambar ini untuk besarkan)

Bila dah register dan aktif facebook dan twitter, korang tunggu mesej assignment yang akan diberikan.
Rasanya kalau korang aktifkan salah satu pun tidak mengapa. Aku sendiri pun pada awalnya aktifkan facebook je sebab twitter aku tak aktif mana. Tapi dah aku pernah buat akaun twitter dulu, so, aku aktifla kedua-duanya lagi pun sedap mata memandang kat churpchurp ni ada tanda betul semua. Kalau ada pangkah tak best kan? tul tak? :)

Apapun,sebenarnya semua ni akan memberi benefit pada blogger-blogger semua. Apa lagi yang ditunggu2kan. Jom join disamping ia mampu menjana pendapatan kita semua.

Join ChurpChurp & Klik Di sini

Akhir kata :
"Usaha Tanda Kejayaan"

7 comments:

Wan Zulqhairi said...

thanks for da info..:) ..abg de fesbuk ek... add r saye.. haha..

Tihara said...

problem nya saya not interested fb n twitter..tp curpchurp ni menarik :)

ken said...

churp churp is fun :)

Malek Ku said...

baguslah penerangan..saya xtahu pun ap tu churp2....slalu tgk jer

akuzle said...

tq atas sharing info neh... sy pon main register jeks then dok diam, nk g site dier japs...heheheheh

Cik Su said...

cik su dah join dah..

mojoko said...

saya memang aktf dgn facebook dan twitter,senang nak cari follower..tekan je nama sapa-sapa and follow.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Tips And Tricks|Latest Tips For Bloggers Free Backlinks
Ping site Hypersmash.com