Tuesday, April 27, 2010

Kalau lelaki handsome....

Kalau lelaki handsome pendiam
Perempuan akan cakap:: woow, cool giler...
kalau lelaki tak handsome pendiam
Perempuan akan cakap: eh perasan bagus...


kalau lelaki handsome berbuat jahat
Perempuan akan kata: nobody's perfect
kalau lelaki tak handsome berbuat jahat
perempuan akan cakap: memang.... muka pun macam pecah rumah!


kalau lelaki handsome menolong perempuan yg diganggu
perempuan akan cakap: wah.. machonya.. macam hero filem!
kalau lelaki tak handsome menolong perempuan yang diganggu
Perempuan akan kata: entah2 kawan dia...


kalau lelaki handsome dapat perempuan cantik
perempuan akan kata: sepadan sangat...
kalau lelaki tak handsome dapat perempuan cantik
perempuan akan kata: mesti kena bomoh perempuan tuh!



kalau lelaki handsome ditinggal kekasih
perempuan akan kata: jangan sedih, kan saya ada..
kalau lelaki tak handsome ditinggal kekasih
perempuan akan kata:...(terdiam, tapi telunjuknya
meliuk-liuk dari atas ke bawah, patutlah, tengok saja luarannya)...


kalau lelaki handsome penyayang binatang
perempuan akan cakap: perasaannya halus...penuh kasih sayang
kalau lelaki tak handsome penyayang binatang
perempuan akan cakap: sesama keluarga memang harus menyayangi...


kalau lelaki handsome bawa BMW
perempuan akan cakap: matching... hebat luar dalam
kalau lelaki tak handsome bawa BMW
perempuan akan cakap: bang, bosnya mana?...


kalau lelaki handsome tak mau bergambar
perempuan akan cakap: pasti takut kalau2 gambarnya tersebar
kalau lelaki tak handsome tak mau bergambar
perempuan akan kata: tak sanggup melihat hasilnya ya?...


kalau lelaki handsome menuang air ke gelas perempuan
perempuan akan cakap:ini barulah lelaki gentlemen
kalau lelaki tak handsome menuang air ke gelas perempuan
perempuan akan cakap: naluri pembantu, memang begitu....


kalau lelaki handsome bersedih hati
perempuan akan cakap: let me be your shoulder to cry on
kalau lelaki tak handsome bersedih hati
perempuan akan kata: kuat nangis!! lelaki ke bukan ni?



Kadang-kadang lelaki kureng hamsem ni diperlakukan tidak adil oleh kaum
wanita. minta maaflah kaum wanita semua kalo anda terasa aku akui gak sbb
benda ini terjadi gak pd kaum wanita yg kureng cantik... cuba fikirkan lah
sejenak kaum lelaki dan kaum wanita semua.

Sumber : Dihantar oleh seorang sahabat

4 comments:

~ ReD ~ said...

hmmm...macam itu lah yg terjadi pada mereka yang kurang dari segi rupa tu..

yg penting diri sendiri x buat org mcm tu dh la. semua manusia ada perasaan ;)

MaS PuTRi said...

semua orang suka yang cantik2 & indah. tak kira la lelaki ke perempuan ke..

saya sendiri suka dengan lelaki hensem. tapi hensem tu subjektif bagi saya. bagi saya kalau hidung mancung+body steady dah cukup hensem bagi saya... walaupun matanya juling. cthnya mcm suami saya =)

nadiah daud said...

standard laa tuh.
kdg2 yg bercakap 2 sendiri x sedar diri tuh mcmmane :)

kk said...

~Red~ Betul, sememangnya manusia mempunyai perasaan.:)hehe
~Mas Putri~lor, walau suami mata juling, ia still lelaki yg hebat pd diri awk kan?:)Terima seadanya.
~nadiah daud~ Ye, itu sebab keluarnya istilah lidah tak bertulang dalam kamus melayu.:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Tips And Tricks|Latest Tips For Bloggers Free Backlinks
Ping site Hypersmash.com